Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Dr. karagiozaki

Επιτέλους. Μετά από χρόνια, έξι τον αριθμό, κατάφερα να υποστηρίξω χτες το πρωί τη διδακτορική μου διατριβή. Μεσολάβησε ένας γάμος, δύο παιδιά και δουλειά αλλά ναι, είναι αλήθεια, παρουσίασα!
Τώρα που η έρευνα στην Ελλάδα γίνεται σιγά σιγά το μεγαλύτερο ανέκδοτο, που στο Δημόκριτο μιλάνε για συγχωνεύσεις εργαστηρίων και μειώσεις κονδυλίων στον πάτο της θάλασσας έφτασε η ώρα να πάρω και το τελευταίο μου «χαρτί». Έχει μείνει ένα κενό στον τοίχο και πρέπει να το γεμίσω. Θα το κρεμάσω λοιπόν στον τοίχο μου, στον τοίχο του μυαλού μου, να το κοιτάω τις δύσκολες μέρες, αφού για μένα αυτό το χαρτί πάνω από όλα συμβολίζει την προσπάθεια, την μη παραίτηση, τον καθημερινό αγώνα για όσα φαίνονται μακρινά, δύσκολα,  απίθανα. Αυτό το χαρτί είναι για μένα μόνο για μένα. Για τον προσωπικό μου τοίχο, μόνο γι’αυτόν.
Μετά από δεκαέξι συναπτά έτη, σταματώ σήμερα να είμαι φοιτήτρια. Τόσα χρόνια ο τίτλος αυτός ήταν μεγάλο μέρος μου. Φοιτήτρια. Έστω και εργαζόμενη. Έστω και μητέρα. Πάντα και φοιτήτρια. Μέχρι τώρα. Νιώθω όμορφα που μπορώ να βάλω επιτέλους αυτή την τελεία. Κάποιες τελείες είναι αλήθεια πως φέρνουν νέο αέρα στη ζωή μας. Μας βάζουν σε άλλους δρόμους καινούργιους, γεμάτους από υποσχέσεις για τις νέες μικρές μας περιπέτειες.
Ήρθε η ώρα να «κρεμάσω» την ποδιά μου και να παραδώσω το πάσο μου. Για μένα αυτός ο δρόμος σταματάει κάπου εδώ. Τέλος εποχής. Ευλογημένο τέλος. Όχι ότι στη ζωή μου πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

Να, απλά τώρα πια δεν είμαι ένα σκέτο karagiozaki, είμαι Dr. Karagiozaki.
Κάτι είναι και αυτό.

 
 @ Μ.Π.  Ευχαριστώ πολύ, για όλα.




12 σχόλια:

Χαμένο Επεισόδιο είπε...

Συγχαρητήρια!Μεγάλο πράγμα το διδακτορικό!Πάντα τέτοια!(όχι διδακτορικά, επιτυχίες εννοώ και κλείσιμο κύκλων για ξεκίνημα καινούριων).

couldi είπε...

Well done! Εσύ δηλαδή είσαι η "αιώνια φοιτήτρια που τρώει απ' το κράτος" τόσο καιρό και νόμιζα ότι ήταν προπαγάνδα...

karagiozaki είπε...

@επεισόδιο, ευχαριστώ πολύ! :)

@couldi, όχι δεν νομίζω, εγώ παράλληλα δούλευα κιόλας (στα χρόνια του διδακτορικού τουλάχιστον) οπότε το κράτος δεν έχει παράπονο! όπως και να το κάνεις όμως, πτυχίο + master + phd ε, θέλει χρόνια! thanks!

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Dr. Karagiozaki !

Όχι μόνο για τον νέο τίτλο, αλλά κυρίως που κατάφερες μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια να συνδυάσεις προσωπική ζωή με την επιστήμη :). Στα μάτια μου αυτό φαντάζει το πιο σημαντικό από όλα.

Επίσης, σ'ευχαριστώ και για το τελευταίο σου σχόλιο :)

Theorema είπε...

Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία! Είθε οι ευχές και οι κόποι σου να σε οδηγήσουν σε κάτι πληρωτικό και απολαυστικό - άνθρωπος που δεν αγαπάει τη δουλειά του, και με πέντε διδακτορικά στο χέρι, λυπημένος θα είναι.
Οχι εσύ :)

karagiozaki είπε...

@xyz, σε ευχαριστώ πολύ, ναι, τα κατάφερα. Σχεδόν δεν το πιστεύω! :)

@theorema, Δίκιο έχεις, έτσι είναι. Ευχαριστώ! :)

Sue G. είπε...

Συγχαρητήρια! Πάντα αγωνίστρια και πάντα με αίσιο τέλος η κάθε μάχη.

Unknown είπε...

Σήμερα ανακάλυψα το σπιτικό σου και χάρηκα!

Συγχαρητήρια για τον τίτλο αλλά περισσότερο που μεγαλώνεις δυο παιδάκια.

Να μου τα φιλήσεις! Α! Φιλί και στη φατσούλα σου!

:)

karagiozaki είπε...

Sue, σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι μια όμορφη και δημιουργική χρονιά!


Dana μου γεια σου!!! Χαίρομαι πολύ που σε βλέπω εδώ!!! Συγχαρητήρια και για τη μπεμπούλα σου! Είναι νομίζω ίσα με τον μικρό μου! Σου είχα αφήσει ένα σχόλιο πριν καιρό αλλά δεν ήξερα αν το είδες. Πολλά φιλιά και καλές γιορτές σε όλη την οικογένειά σου!!!

Roadartist είπε...

Συγχαρητήρια, μπράβο σου!
Να σου αφήσω και τις καλύτερες ευχές μου για τη νέα χρονιά! Υγεία, αγάπη και δύναμη να έχετε! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Margo είπε...

Μπράβο γκαραγκιοζάκι, για τη μη παραίτηση!!!!
Διάλεξες τον δύσκολο δρόμο και σου αξίζει το μπράβο και με το παραπάνω!!!!

Καλή χρονιά σου εύχομαι ότι καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου!

xomeritis είπε...

Τα συγχαρητήριά μου!